Ruim ingedeelde hoeve "De Neermolen" met 7 slaapkamers op een perceel van 1ha 03a 40ca in Ellikom

Deze prachtige hoeve, genaamd "de Neermolen" heeft reeds een mooie weg afgelegd: voorheen was dit gebouw een graanwatermolen en met vermelding in 1448 waarschijnlijk de oudste molen van Ellikom. In 1502 was ze in bezit van de Commandeur van de Commanderij van Gruitrode. Van deze molen vindt u enkel nog de molensteen terug, ingemetseld in een gevel van het gebouw. Het molenhuis werd verbouwd tot een bijzondere hoeve, maar van de oorspronkelijke functie is er niet veel meer zichtbaar. Het resultaat van de verbouwing is een ruim ingedeelde woning op een riant perceel én op een zeer bijzondere locatie.
Zeven slaapkamers, twee badkamers, twee keukens, een grote ontspanningsruimte, een gezellige wintertuin, ... Aan ruimte zeker geen gebrek, laat uw inspiratie dus de vrije loop gaan om deze hoeve op te frissen tot een charmante gezinswoning.

=> Gelijkvloers
Deze hoeve bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes: het oude en het nieuwe gedeelte die door middel van een centrale leefruimte met mekaar verbonden zijn.

Via de typerende rode poort komt u binnen in het nieuwe, linkergedeelte van de hoeve en door een aparte gang gaat u naar de karaktervolle leefruimte. Deze leefruimte is enerzijds ingedeeld in een mooie authentieke keuken met gasfornuis en werkeiland met aansluitend een eethoek en anderzijds een knusse zithoek op een hoger gelegen niveau. Bij deze keuken met eethoek is er nog een tweede ingerichte keuken, die dienst kan doen als bijkeuken of verwijderd kan worden waardoor deze ruimte een andere functie naar keuze krijgt. Vanuit de keuken gaat u naar de gezellige wintertuin met open haard en een prachtig uitzicht, waardoor het hier erg aangenaam vertoeven is. Aan de voorzijde van dit woongedeelte gaat u eveneens via de gang naar de berging, wasplaats, en apart gastentoilet. De ruime snookerkamer met aansluitend een bar/relaxruimte is ideaal om even te ontspannen of om samen te komen met vrienden of familie voor een gezellige avond samenzijn. Er is ook nog een CV-ruimte en een praktische berging met maatkasten.

Via het oude, rechtergedeelte van deze woning heeft u toegang vanuit de hal tot de grote bureelruimte dewelke momenteel als aparte zithoek ingericht is. Van hieruit kan u eveneens via een mooie houten schuifdeur naar de leefruimte met keuken, eetkamer en aparte zithoek gaan.

=> Bovenverdieping
De bovenverdieping van deze hoeve is in twee delen opgesplitst, afzonderlijk toegankelijk via de twee entrees. Boven het nieuwe gedeelte is er een keuken, een woonkamer, drie slaapkamers en een badkamer; deze is ingericht met een ligbad, een douche, twee wastafels in een badkamermeubel en een toilet. De verdieping boven het oude gedeelte dient grotendeels gerenoveerd te worden, maar bestaat ook uit volwaardige ruimtes en biedt tal van mogelijkheden. Momenteel is hier een ruime overloop, drie slaapkamers en een te vernieuwen badkamer.

=> Tuin met overdekt terras, vrijstaande dubbele garage en schuur
Deze hoeve is gelegen in een natuurgebied en omgeven door veel groen. Er stroomt zelfs een beekje tussen de diverse percelen. Grenzend aan de wintertuin is er een overdekt terras, dat erg sfeervol aangekleed kan worden en waar u vele mooie zomeravonden kan beleven.
Naast de woning staat er een vrijstaande dubbele garage en een schuur met daarboven nog een in te richten zolder.

=> Bijzonderheden
- Verwarming op stookolie
- Mix van karakteristieke materialen: natuursteen, hout, staal, …
- Ruim ingedeelde hoeve op een zeer bijzondere locatie
- Buurtweg (chemin 19) aanwezig dewelke steeds toegankelijk moet blijven

=> Indeling
- Gelijkvloers: inkomhal, gang, berging, wasplaats, toilet, leefruimte met keuken, eetplaats en aparte zithoek, tweede keuken, CV-ruimte, berging, snookerruimte, tweede inkomhal, bureelruimte, vrijstaande dubbele garage
- Verdieping: Linkergedeelte: overloop, keuken, woonkamer, drie slaapkamers en badkamer / Rechtergedeelte: overloop, 4 slaapkamers en te renoveren badkamer


7

2

Ja

Ja

10 340 m²

319
kWh/m²/jaar

Ellikom

Vraagprijs: Verkocht
Perceeloppervlakte: 10 340 m²
Bewoonbare opp.: 498 m²
Niet geïndexeerd K.I.: € 850,00

Stedenbouwkundige vergunning : Ja Dagvaarding uitgebracht: Ja Voorkooprecht: Ja Verkavelingsvergunning van toepassing: Neen Stedenbouwkundige bestemming: Natuurgebied Rechterlijke beslissing: Neen Overstromingsgevoelig: Effectief overstromingsgevoelig gebied Erfgoed: Beschermd erfgoed (info: www.onroerenderfgoed.be)

Een Vraag? contacteer ons!

Heeft u een vraag of wenst u een bezoek? Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen verder contact met u op betreffende deze eigendom.* Alle velden met een sterretje zijn verplicht.

Openingsuren

maandag tot vrijdag:
9u00 - 12u00 / 13u30 - 17u00
zaterdag:
op afspraak


Of bel ons

Tel. +32(0)89/56.57.06
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Internet Explorer