TE RENOVEREN SCHUUR TOT WONING IN LANDELIJKE OMGEVING

Compleet te renoveren pand

De schuur dient heropgebouwd te worden op exact dezelfde locatie op de aangegeven oppervlakte van het verkavelingsplan (de nieuw op te richten woning dient zowel naar uitzicht als materiaalgebruik en ook bouwstijl zo gerealiseerd wordt dat dit overeenkomt met het uitzicht en bouwstijl van de nu bestaande oude schuur)

- Het nieuwe gebouw op lot 2 dient visueel één geheel te vormen met de bestaande woning op het naastgelegen lot.
- De maten en de helling van het huidige dak van de oude schuur dienen bij de heropbouw gerespecteerd te worden.
- Nevenbestemmingen mogen geen hinder vormen voor de woonkwaliteit - Slechts één vrijstaand bijgebouw is toegestaan met maximum 1 bouwlaag en maximum 20m² groot.
- Andere kleine constructies in andere materialen/vormen zijn alleen mogelijk mits ze een verantwoord geheel vormen en gebruikt worden als kippen/hondenhok, tuinhuisje of houtstockageplaats
- Vijver of zwembad is toegestaan in de achtertuin
- Geen verwarming aanwezig
- Ingesloten binnenkoer in beton
- Bestrating in asfalt
- Vrij uitzicht
- Gelegen in zeer rustige, landelijke omgeving

Het gebouwencomplex is opgenomen in de vastgestelde inventaris van bouwkundig erfgoed. De belangrijkste kenmerken en erfgoedwaarden van het gebouwcomplex zijn: de schuur behoort bij de historische hoeve de "Bussenhof" te Kessenich. De huidige gebouwen dateren van 1870, maar op de Ferrariskaart van 1777 bevond zich op het perceel ook reeds een tweeledige hoeve. Het geheel was één van de eerste landbouwvestigingen ten westen van de Romeinse heirbaan. De schuur is sterk gewijzigd in de loop van de tijd. De buitengevel is aan de erfzijde deels vervangen door betonblokken. De poort aan de straatzijde is dichtgemetseld. Het kenmerkende dropmotief onder de dakrand is bewaard gebleven en de houten dakconstructie is nog deels aanwezig.


Ja

967 m²

Kessenich

Heesstraat 23
Vraagprijs: € 105 000,-
Perceeloppervlakte: 967 m²
Bouwjaar: 1875
Niet geïndexeerd K.I.: € 748,00

Stedenbouwkundige vergunning : Neen Dagvaarding uitgebracht: Neen Voorkooprecht: Neen Verkavelingsvergunning van toepassing: Neen Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied met landelijk karakter Rechterlijke beslissing: Neen

Download documenten

Deel dit pand:

Een Vraag? contacteer ons!

Heeft u een vraag of wenst u een bezoek? Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen verder contact met u op betreffende deze eigendom.* Alle velden met een sterretje zijn verplicht.

Openingsuren

maandag tot vrijdag:
9u00 - 12u00 / 13u30 - 17u00
zaterdag:
op afspraak


Of bel ons

Tel. +32(0)89/56.57.06
Bezoek nu
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Internet Explorer