Interessant projectgrond in het centrum van Gruitrode

De woning kan gerenoveerd worden of afgebroken worden om als projectgrond te gebruiken.

=> Mogelijkheden volgens de gemeente Meeuwen-Gruitrode
- Het bouwen van vier appartementen waarvan twee gelijkvloerse met een tuintje en twee duplex-appartementen. De volledige breedte van het perceel mag in gebruik genomen worden. Ook is het toegestaan om via een onderdoorgang aan de voorzijde, carports of autostandplaatsen te voorzien aan de achterzijde van het perceel.
- Het bouwen van twee woningen van min. 7m breed.

Voor meer mogelijkheden kan u zich wenden tot de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Meeuwen-Gruitrode: 011/790170 of ro@meeuwen-gruitrode.be


Hieronder volgen enkele bepalingen en toelichtingen uit het Gemeentelijk RUP “Centrum Gruitrode II”:
De volledige bepalingen kan u downloaden op onze website www.nicolejanssen.be

=> Bepalingen met betrekking tot bestemming:
- Deze zone is bestemd voor wonen, onder de vorm van ééngezinswoningen en meergezinswoningen in gesloten bouworde. Een volwaardige wooneenheid onder het dak is tevens toegestaan.
- Ondergeschikt aan de woonfunctie zijn binnen de eerste bouwlaag lokale handel, horeca, dienstverlening, alsook vrije beroepen, vergunbaar. De nodige maatregelen dienen getroffen te worden teneinde niet te schaden aan de hoofdbestemming. De ondergeschikte functie is enkel toegestaan mits eerdere of gelijktijdige realisatie van de hoofdbestemming.
- De onbebouwde delen van het gebied zijn bestemd voor privé-tuinen en toegangverlening ter ondersteuning van de woonfunctie en mogelijke ondergeschikte bestemming.

=> Bepalingen met betrekking tot inrichting en bebouwing:
- Enkel gesloten bebouwing met twee volwaardige bouwlagen zijn vergunbaar.
- Het bouwvolume heeft een minimale breedte van 7 meter.

=> Toelichting bij de gewenste ruimtelijke context:
- Het hoofdgebouw moet opgericht worden binnen de hieronder beschreven enveloppe, te starten vanaf de voorgevelbouwlijn of tussen de voorste en achterste voorbouwlijn.
- Het bouwvolume bestaat verplicht uit twee bouwlagen en een hellend dak van max. 50°, waarbij de nokbalk evenwijdig loopt met de voorgevel en er geen afgeknot dakvlak ontstaat. Afwijkende dakvormen zijn in functie van architecturale accenten, dakkapellen, vensters, dakterrassen en/of de harmonieuze opbouw van het volume, toegelaten tot max. 30% van de totale dakoppervlakte en dit indien zij kleinschalig zijn uitgevoerd, ondergeschikt zijn aan de dakvorm en in harmonie met de totale opbouw van het gebouw.
- De bouwdiepte van hoofd en bijgebouwen bedraagt maximaal 0,7 en dit rekening houden met volgende beperkende voorwaarden:
- Maximale bouwdiepte van het hoofdgebouw bedraagt 20 meter;
- Vanaf de tweede bouwlaag is de maximale bouwdiepte gemeten vanaf de voorgevel, maximaal 12 meter exclusief terrassen. De meerdiepte van de eerste bouwlaag dient verplicht uitgevoerd te worden met een plat dak met een maximale dakrandhoogte van 3,5m. lichtkoepels en of straten tot 1 meter hoogte zijn indien ze kleinschalig zijn, vergunbaar.
- De maximale kroonlijsthoogte en nokhoogte bedragen respectieve 6,50m en 11m;
- Maximum 1/3 van de voorgevel mag inspringen en/of vanaf de tweede bouwlaag uitspringen binnen een zone van 1 meter vanaf de voorgevelbouwlijn.
- Iedere wooneenheid vanaf de tweede bouwlaag beschikt over een bruikbare private buitenruimte van minimaal 8m², die tevens aansluit op de woon-en leefvertrekken. Terrassen en balkons hebben een minimale bruikbare breedte en diepte van 1,80m.
- Het maximaal aantal wooneenheden per gebouw mag niet meer bedragen dan de bruto vloeroppervlakte van het woongedeelte van het gebouw gedeeld door 100 (=gemiddelde oppervlakte van het appartement)
- Per woonentiteit dient binnen het bouwvolume minimaal 0,3 parkeerplaatsen voorzien te worden per woonentiteit.


915 m²

Gruitrode

Vraagprijs: Op aanvraag
Perceeloppervlakte: 915 m²
Niet geïndexeerd K.I.: € 542,00

Stedenbouwkundige vergunning : Ja Dagvaarding uitgebracht: Neen Voorkooprecht: Neen Verkavelingsvergunning van toepassing: Neen Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied Rechterlijke beslissing: Neen

Een Vraag? contacteer ons!

Heeft u een vraag of wenst u een bezoek? Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen verder contact met u op betreffende deze eigendom.* Alle velden met een sterretje zijn verplicht.

Openingsuren

maandag tot vrijdag:
9u00 - 12u00 / 13u30 - 17u00
zaterdag:
op afspraak


Of bel ons

Tel. +32(0)89/56.57.06
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Internet Explorer