Prachtig gerenoveerd, karakteristiek en geklasseerd stadspand met achtertuin in het hartje van Maaseik

Centraal gelegen prachtig gerenoveerd, karakteristiek en geklasseerd stadspand “Burgerhuis De Vrede” met gezellige ingesloten achtertuin.

Met recht en rede werd dit schitterend geheel op 10/06/1973 als monument herkend onder de naam ‘Burgerhuis De Vrede’. De Vrede (benaming uit de 19de eeuw), voorheen Het Gulden Hert (1651), ook Het Hert (1636) genoemd.

Dit imposante pand dateert uit de 18de eeuw en is een typisch voorbeeld van de overgangsperiode van Maaslandse Renaissance naar de Franse Lodewijk-stijl. Traditioneel is nog steeds de keuze van de Maaslandse materialen die voor de karakteristieke zachte kleurschakeringen zorgen… het getemperde rood van de bakstenen uit eigen streek, het gele mergel uit Maastricht en het grijs-blauwe van de Naamse kalksteen. Nieuw onder invloed van het Franse classicisme zijn onder andere het klassieke driehoekig fronton met Louis XIV ornamenten, de sierlijke in- en uitzwaaiende brandgevels die het hoge dak flankeren, de geprofileerde stenen omlijsting rond de voordeur, de grote houten ramen gevat in rechte natuurstenen stijlen en het dominerende verticalisme van het geheel.

Het pand werd schitterend gerenoveerd met uiterst kwalitatieve materialen en is voorzien van alle denkbaar hedendaags comfort.

Toch blijft het pand ook zijn authenticiteit behouden door enkele prachtig bewaard gebleven elementen zoals schouwmantels, hoge plafonds met sierlijsten, mergelkelder, blauwe hardstenen vloeren,... .
De A-locatie op de markt van Maaseik maakt dit gebouw extra waardevol.

=> Luxe ingerichte leefkeuken met zicht op de mooie stadstuin
U komt het pand aan de marktzijde binnen via een imposante inkomhal met blauwe hardstenen vloer en brede eiken trap dewelke doorgetrokken wordt tot de bovenste etage van het gebouw. Er is ook een lift aanwezig in het gebouw zodat alle verdiepingen (inclusief kelder) te allen tijde toegankelijk blijven voor alle leeftijden.
Via authentieke dubbele deuren komt u in de gezellige zitkamer met gashaard in prachtige schouwmantel en heeft u een uniek zicht over het mooie marktplein.
Vervolgens is het heerlijk vertoeven in de mooie tuinkamer/eetkamer dewelke rechtstreeks aansluit op de geweldige en compleet uitgeruste keuken met koele berging. Van hieruit heeft u ook toegang tot de mooie ingesloten binnentuin waar het ‘s zomers heerlijk genieten is in alle privacy. De grote en hoge raampartijen aan de achterzijde zorgen ook voor een mooie lichtinval in de leefkeuken en in de woonkamer.

=> Slaapgedeelte met eigen badkamers via lift
Op de eerste verdieping biedt dit pand u twee ruime slaapkamers, elk voorzien van een eigen, mooi uitgeruste badkamer en dressing. Ook een inbouwhaard op gas ontbreekt hier niet.

=> Kantoorruimtes of studio op de tweede en derde verdieping
De tweede verdieping is momenteel ingericht als kantoor/bureelruimte met ingerichte keuken, en toilet en een afzonderlijke, kleine vergaderruimte, die ook perfect dienst kan doen als studio. Aangezien elke verdieping afzonderlijk te bereiken is via de lift vormt dit ook geen enkel probleem qua privacy. Hier zijn de oude balken en het metselwerk zichtbaar gelaten waardoor u hier kan werken in een sfeervol kader.
De bovenste en meteen ook hoogste etage van het pand is ingericht met een vergaderruimte op de vide, een slaapkamer met mansarde, apart toilet en douchecel met wastafel maar ook deze etage kan u natuurlijk naar eigen wens een gepaste invulling geven.

=> Volledig gerestaureerd met gebruik van hoogwaardige materialen
Bij de restauratie (2002-2003) van het gehele pand werden kosten noch moeite gespaard. Dit uit zich in de prachtige duurzame materiaalkeuzes zoals parketvloeren, eiken trap, afwerking in natuursteen,… en ook snufjes zoals alarm, videofoon,… ontbreken hier niet.
Gecombineerd met de bestaande oude materialen en elementen zoals blauwe hardstenen vloeren, prachtige authentieke binnendeuren, zichtbare balkenstructuren,… geeft dit een geweldig mooi eindresultaat!
Vanuit de inkomhal is de unieke mergelkelder zichtbaar via een glasplaat en dit zorgt voor een bijzondere eyecatcher wanneer u het pand binnenstapt. De extra hoge plafonds op de gelijkvloerse en eerste etage zorgen voor een bijzonder ruimtegevoel.

Dit karaktervolle pand is echt de moeite om eens vanbinnen te komen bekijken en heeft door zijn gunstige centrale locatie meerdere mogelijkheden.
Onder bepaalde voorwaarden kan u als koper mogelijk genieten van een lager tarief registratierechten onder toepassing van artikel 2.9.4.2.10 (decreet houdende de Vlaamse Codex Fiscaliteit). Voor meer informatie kan u het volledige artikel downloaden op onze website.

Laat u verrassen en kom zelf de bijzondere sfeer proeven …


3

3

Ja

290 m²

131
kWh/m²/jaar

Maaseik

Markt 14
Vraagprijs: € 975 000,-
Perceeloppervlakte: 290 m²
Bewoonbare opp.: 585 m²
Bouwjaar: 1636
Renovatiejaar: 2003

Stedenbouwkundige vergunning : Ja Dagvaarding uitgebracht: Neen Voorkooprecht: Neen Verkavelingsvergunning van toepassing: Neen Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied met culturele, historische en/of esthetische waarde Rechterlijke beslissing: Neen Erfgoed: Beschermd erfgoed (info: www.onroerenderfgoed.be)

Deel dit pand:

Een Vraag? contacteer ons!

Heeft u een vraag of wenst u een bezoek? Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen verder contact met u op betreffende deze eigendom.* Alle velden met een sterretje zijn verplicht.

Openingsuren

maandag tot vrijdag:
9u00 - 12u00 / 13u30 - 17u00
zaterdag:
op afspraak


Of bel ons

Tel. +32(0)89/56.57.06
Bezoek nu
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Internet Explorer